Vi støtter Leirtrø på vei mot Stortinget - Fagforbundet

Vi støtter Leirtrø på vei mot Stortinget

Kirsti Leirtrø
Kirsti Leirtrø skal reise rundt med Fagforbundet (Foto: Fagforbundet Trøndelag)

Kirsti Leirtrø håper å komme på Stortinget fra høsten av. Neste uke blir hun med Fagforbundet på tur rundt i fylket.

Kirsti Leirtrø har vært medlem i Fagforbundet siden hun meldte seg inn i daværende Norsk Kommuneforbund i 1982. Hun er 54 år og har en lang og variert yrkesbakgrunn. Nå stiller hun på 4 plass på Arbeiderpartiets liste fra Sør-Trøndelag til høstens Stortingsvalg.

Sammen med Fagforbundet legger hun om noen dager ut på en ukes tur i fylket for å besøke arbeidsplasser, våre medlemmer og tillitsvalgte. Vi tok en prat med Leirtrø ved hennes kontor som for tiden er i fylkeshuset i Trondheim, der hun nå er gruppeleder for Arbeiderpartiets fylkestingsgruppe.

AP politikeren ser fram til uka der hun skal reise ut sammen med våre tillitsvalgte rundt om i fylket.

- Jeg gleder meg til å snakke med folk, høre hvordan de har det, hva er utfordringene de kjenner på.

Leirtrø legger også til at hun er opptatt av at denne runden ikke kun skal være i forbindelse med valg. Hun mener den er minst like viktig å gjennomføre mellom valgene i perioden da politikken skal utformes.

 

Kjemper for heltid

Leirtrø er opptatt av mange ting, men en av de sakene hun for tiden brenner for og som hun mener er viktig vi må gjort noe med, er å få flere hele stillinger. 

- Det er litt selvmotsigende å være bekymret for lave søkertall til helsefagarbeiderutdanningen, all den tid vi i stor grad utdanner våre unge til ett arbeidsliv i deltid. Vi må få gjort noe med dette. Vi har en eldrebølge ventende, vi trenger flere hender i hele stillinger i helsesektoren.

Stortingskandidaten er også opptatt av at vi må ha fokus på lagspillet i helsesektoren, vi trenger flere yrkesgrupper som jobber sammen. Hun er også opptatt av at alle må ta i ett tak,

- Det kan ikke være sånn at noen skal jobbe helgene og de ubekvemme vaktene mens andre skal slippe helt. Da er vi ikke ett lag.

Leirtrø avslutter med å påpeke at hun synes det er spesielt viktig å stå opp for de som trenger det mest. De som ikke har den høyeste stemmen eller står framst i køen. Det passer jo også godt med valgets slagord: Alle skal med!.